Biztonsági fólia
minden üvegfelületre


UV védelem

UV -B elleni védekezés

1. Az üveg és némelyik plasztik anyag szűri az UVB sugarakat.

2. Viseljen olyan ruházatot, mely megóvja a bőrét a közvetlen sugárzástól. A normál trikók, pólók, körülbelül 6 faktoros naptej hatásának felelnek meg. Léteznek speciális UV védő ruhák.

3. Használjon minimum 15 faktoros naptejet és azt legalább 15 perccel a napozás kezdete előtt alkalmazza. Használja ezt az év bármely időszakában, hiszen a felhők mindössze 20 % UV-t szűrnek ki.

4. Ne tartózkodjon a napon 10 és 15 óra között.

5. Viseljen széles karimájú kalapot. A baseball sapkák nem nyújtanak védelmet a nyak és a fül számára.

6. A napszemüvegek az UVB nagy részét feltehetőleg kiszűrik, mivel ezek lencséje üvegből, vagy műanyagból készül. Válasszon olyan fazont, mely minél nagyobb mértékben óvja a szemét.

UV -A elleni védekezés

1. Nem minden autófólia véd megfelelően az UVA ellen, így csak megbízható, globális háttérrel rendelkező kiemelt márkát válasszon. Mint például a LLumar biztonsági fólia.

2. Viseljen olyan ruházatot, mely megóvja a bőrét a közvetlen sugárzástól.

3. Használjon olyan naptejet, mely az UVA ellen is védelmet nyújt. Ezek az úgynevezett ’széles spektrumú’ termékek. Az oxybenzon tartalmú naptejek hatásosak bizonyos mértékben az UVA ellen. Ne feledje a naptej kiválasztásakor, hogy a faktor szám az UVB elleni védelmi szintet jelzi. A lesülés elleni védelem nem jelenti a bőr károsodása elleni védelmet.

4. Ne tartózkodjon a napon 10 és 15 óra között.

5. Viseljen széles karimájú kalapot.

6. Hordjon olyan napszemüveget, mely egyaránt hatásos az UVA és az UVB ellen. Amennyiben nem ilyen a napszemüvege, akkor többet árt annak használatával, mintha nem is hordana napszemüveget, mivel a sötét üveg hatására a pupilla kitágul és így több sugárzás éri. Keresse azokat a termékeket, melyek címkéje jelöli, hogy UVA és UVB védelmet egyaránt nyújt a termék. MEGJEGYZÉS: A legtöbb UV szűrő termék az UV sugarak elnyelés révén működik, de ezek UV elnyelő képessége csökken az idő múlásával.

Speciális megjegyzések gyermekek számára

1. A naptejek alkalmazása nem elegendő a hat hónaposnál fiatalabb gyermekeknél. Ezek a szerek nem ártanak nekik, de nem nyújtanak elegendő védelmet az érzékeny bőrük számára. Az ilyen fiatal gyermekeket árnyékban kell tartani.

2. A gyermekek bőre a legérzékenyebb a károsodásra. A naptej és a kalap alkalmazását illetve viselését már ilyen korban meg kell szoktatni velük. Ne engedjék a gyermekeket a csúcsidőben a napra.

3. Minden korosztályú gyermeknek ajánlott olyan napszemüveget viselni, mely teljes körű UV védelmet nyújt. Váljon szokássá a megelőzés.

A fenti tanácsok talán túlzottan megterhelőnek tűnhetnek, de könnyen alkalmazhatóak és megszokhatóak. A naptej használata hamarosan olyan alapvető művelet kell, hogy legyen, mint a borotválkozás vagy a sminkelés. Napszemüveget is sokan viselnek, továbbá a széles karimájú kalapok rengeteg változatban, stílusban szinte bárhol megvásárolhatóak. Mind a közül a legegyszerűbb talán mégis az autója üvegeinek lefóliáztatása. Egyszer megcsináltatja, és többet nem kell vele törődnie. Ez a fólia mindig ki fogja fejteni a jótékony hatását, amikor Ön vagy családja használják az autót. Sose feledje, hogy a mindennapos kismértékű UV sugárzásnak kitett időszakok összeadódnak és végül akár években lesz mérhető az UV-n töltött idő.

Nem kell elbújni a Nap elöl, csak meg kell tanulni, hogy milyen módon élvezhető biztonságosan.

Védje meg szeretteit és értékeit: Biztonsági fólia ablakra, biztonsági fólia üvegajtóra, biztonsági fólia szélvédőre